DSC 5445Det er liten tvil om at Stavanger rytterne har utviklet et sterkt forhold til Randaberg. Helt fra de som 10 - 11 åringer startet sin sykkelkarriere, har veiene rundt omrkring på Randaberg vært vesentlige i treningsarbeidet. Her ute hvor Boknafjorden møter Nordsjøen, bidrar den konstante vinden til at skyene kjapt blåser over det flate landbrukslandskapet. Det betyr at det kan være sol på Randaberg samtidig som det er kraftig regn på Sandnes (men også på Randaberg måtte de idag tåle en bøye). Biltrafikken er begrenset, og de fleste bilistene er godt kjent med sykkelaktiviteten og vet å tilpasse seg denne.

Programmet for Alexander, Håvard, Oscar, Sven Erik & Tormod var i dag 6 timer langtur med innskutt 1 1/2 times spurtpace. Spurtene ble gjennomført med innledning av Anne sin grønne Hyundai Accent. Den har holdt det gående i mange år, og dens areodynamiske form gjør at den gir lite gratis bidrag. Akkurat som Stein ønsker det. Men det er slett ikke utenkelig at noen av rytterne ikke har samme sans for slike former. Uansett; spurtene ble gjennomført med fullt trøkk.

 Deretter ventet fire roligere timer. Alexander som begynner å bli bitte litt usikker på om boligkjøpet på Ullandhaug var et riktig valg, foreslo å tilbringe disse frem & tilbake og på kryss & tvers av Randaberg. Det ble kjapt enighet da alle har utviklet noe av samme følelse for stedet. Eneste utfordring oppsto når det var tid for en liten kaffipause. Kafèen på Randaberg var stengt. Likeså Vaaland Dampbakeri på Våland (sykkelryttere er tydeligvis ikke særlig bevisste forskjellen mellom de ulike ukedager). Men så plutselig gikk det opp et lys for Alex; Kanelsnurren nede ved Tau ferja. Og der skuffet de ikke!

Etter kanelsnurr & kaffi og mens de sang Herman & Kråkesølv sin "Hjemmeseier", bar det igjen ut til Randaberg for nye runder frem & tilbake og på kryss & tvers. Så nå er det bekreftet: Ved å legge inn en liten luftetur ti Stavanger, er det mulig å gjennomføre en 6 timers treningsøkt innenfor grensene av Randaberg.
I morgen blir spurtene bytte ut med bakkeintervaller i Aspervika.

DSC 5385-001

 DSC 5418

DSC 5513

Share